PESEL UKR без паспорта? Підтвердіть дані до 31.08.2026, щоб не втратити захист у Польщі!
Шановні українці, які знайшли прихисток у Польщі! Зверніть особливу увагу на надзвичайно важливу інформацію, що стосується вашого статусу PESEL UKR. Якщо ви отримали PESEL UKR без пред'явлення дійсного закордонного паспорта, або ваш паспорт змінився після оформлення, у вас є обов'язок підтвердити свої дані у будь-якій гміні Польщі до 31 серпня 2026 року. Це не просто формальність, а критичний крок для збереження вашого легального перебування та соціального захисту.
Чому виникла ця ситуація?
У 2022-2023 роках, на початку повномасштабного вторгнення, процес оформлення PESEL UKR часто відбувався за спрощеною процедурою – лише на підставі заяви, без закордонного паспорта. Це було викликано надзвичайною ситуацією та напливом біженців. У багатьох випадках документ або не показували, або згодом замінили на новий. У результаті польська система зафіксувала неповні або застарілі дані. Тепер, коли Польща адаптує систему захисту, ці "прогалини" активно перевіряються, і їхнє ігнорування може мати серйозні наслідки.
Які ризики, якщо не підтвердити дані?
Ігнорування цього терміну до 31 серпня 2026 року може призвести до автоматичної зміни вашого статусу на NUE (без захисту) вже з 1 вересня. Це загрожує втратою низки ключових прав та можливостей:
- Проблеми з працевлаштуванням: Ускладнення або неможливість офіційного працевлаштування.
- Втрата соціальних виплат: Зокрема, допомоги 800+.
- Перешкоди у легалізації: Значні труднощі при подачі на карту побиту CUKR.
- Ризик втрати легального перебування: Загальна нестабільність вашого статусу в Польщі.
Ми розуміємо, що легко пропустити таку інформацію серед повсякденних турбот. Однак, вереснева паніка — це те, чого варто уникнути заздалегідь.
Чому самостійні спроби часто виявляються невдалими?
Багато українців намагаються вирішити це питання самотужки, звертаючись до гміни, але отримують відмову. Причини можуть бути різними:
- Неправильний переклад документів.
- Відсутність необхідного апостиля.
- Неповний пакет документів.
- Відсутність знань про те, які саме дані потребують оновлення чи уточнення.
Кожна невдала спроба забирає дорогоцінний час, наближаючи до невблаганного дедлайну.
Професійна підтримка для вашого спокою
Ми пропонуємо вам не ризикувати своїм статусом. У партнерстві з Анною Миколаївною Виходцевою, магістром польського права з десятирічним досвідом роботи (з 2015 року) безпосередньо в Польщі, ми надаємо повний супровід у процесі оновлення даних PESEL UKR. Анна глибоко розуміє всі нюанси перевірки даних українців та знає, як оперативно та правильно оформити все до кінця серпня.
Що ми можемо зробити для вас?
Ми готові взяти на себе повний цикл вирішення вашого питання, щоб ви могли бути впевнені у своєму легальному статусі:
- Детальна перевірка вашого PESEL UKR та оцінка можливих ризиків.
- Підготовка повного та коректного пакету документів для подачі в гміну.
- Комплексний супровід вашого візиту до гміни, а також усю необхідну кореспонденцію з польськими державними органами.
- Одночасна перевірка можливості подачі на карту побиту CUKR.
- Кваліфікована допомога у випадку відмов та апеляцій, якщо ви вже намагалися вирішити питання самостійно.
31 СЕРПНЯ 2026 РОКУ – це жорсткий, непереносний дедлайн. Після цієї дати виправити ситуацію буде в рази складніше і, ймовірно, значно дорожче. Чим раніше ви звернетеся, тим більше шансів пройти весь процес спокійно, без зайвого поспіху та стресу.
Зв'яжіться з нами вже сьогодні!
Я, Марія Письменна, магістр права та помічниця адвоката, наполегливо рекомендую скористатися досвідом Анни Миколаївни Виходцевої.
Отримайте безкоштовну попередню оцінку вашої справи: lawyer-catalog.com.ua/free-consultation. Або поставте ваші запитання в коментарях.
Для термінових звернень телефонуйте або пишіть:
- +380638694078 (Viber/Telegram/WhatsApp)
- +48732205307
Ирина_Л
21.06.2026 в 10:06Дуже важливо не проґавити цей термін! Я отримала PESEL без паспорта, тому вже почала збирати документи для підтвердження. Сподіваюся, що все пройде гладко!
Денис_В
21.06.2026 в 16:54Це дуже важлива інформація! Я отримав PESEL UKR без паспорта, тому обов’язково підтверджу свої дані до дедлайну. Хто вже проходив цю процедуру? Які документи знадобляться для підтвердження?
Наталья_Т
21.06.2026 в 12:32Я теж отримала PESEL UKR без паспорта, тому вважаю, що це дуже важливо підтвердити дані. Я вже дізналася, що потрібно мати документ, що засвідчує особу, і підтвердження адреси проживання. Сподіваюся, що процедура буде досить простою!
Алексей_Р
21.06.2026 в 17:04Це дійсно важлива інформація. Я отримав PESEL UKR без паспорта, тому планую підтвердити свої дані якнайшвидше. Чи хтось вже проходив цей процес? Які можуть бути труднощі?